Sunday, November 27, 2016

Vitamin untuk anak-anak supaya sistem pertahanan badan mereka sihat dan kuat


Sistem imun ni macam perisai dalam badan la..kurang imunisasi antibodi tak kuat mudah la terkena penyakit.

Selain daripada suntikan imunisasi yang kita dapat untuk anak kita dekat klinik2, kita boleh juga upkan perisai tubuh mereka dgn suplemen2 semulajadi.

Antara nya:

Nutriferon
Vitamin C
Omega Guard

Macam humaira mokde bagi die Omega Guard..selain fungsinya untuk kecergasan minda, ia juga untuk kuatkan sistem imun die..menyihatkan paru2..elok untuk mengubati batuk berkahak kanak2...

Nutriferon pulak untuk cepatkan sembuh demam, tonsil dan selesema...rasa badan tak sedap nak mula panas cepat2 la bagi nutriferon, inshaaAllah x jadi la demam..kalu demam pon x lama...

Vitamin C untuk kuatkan sistem imun jugak..tak mudah dijangkiti selesema..

Testimoni Nutriferon oleh pengguna...😊




Testimoni omega guard



Untuk Nutriferon promosi bulan ni ye..beli 2 diskaun 5%...

Moga anak2 kita sihat dan diri kita juga sihat.

Salam sayang,
Mokde
0189555760
sihazlee@gmail.com
Fb: norfasihah sabran
Ig: kedai_mokde

Sunday, November 20, 2016

Cara untuk menghilangkan lemak di belakang badan dengan cepat, berkesan dan selamat

Salam hujung minggu semua.

Rimas tak kalau bila nak pakai baju macam tak selesa dekat belakang badan. Rasa nya masa beli tu dah ngam2 je cantik bila pakai kan. Mula la rasa nak jerit stresss je..haha.

Kalau mokde memang tak selesa la kalau spare tyre kat belakang badan tu nampak berketul2 bila pakai baju. Segan je bila orang tengok kan. Tandanya itu badan dah makin naik, lemak dah makin banyak mengumpul.



Ada cara tak nak settlekan masalah ni? Jeleskan bila tgk orang badan cantik je walaupun dah ada anak berderet2.

Shaklee ada satu produk vitamin yang sangat2 boleh membantu menghilangkan spare tyre tu tau.

LECITHIN... fungsi lecihin ni untuk pecahkan lemak dan seterusnya menghilangkan lemak2 belakang badan kita tu tau.



Lecithin diekstrak dari kacang soya organik bukan GMO, setiap kapsul mengandungi 52g lecithin soya termasuk 80mg kolin dan 48mg inositol. Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin, inositol, fosforus dan lemak tak tepu.

Khasiat-khasiat utama Lecithin

1) Menyerap vitamin yang larut lemak : membantu tubuh dalam menyerap vitamin A, D, E dan K yang larut lemak.

2) Melindungi Hati : menghalang enapan lemak dihati, sirosis hati dan hati berlemak. Juga membantu memulihkan kesihatan hati.

3) Pemecahan lemak dan kolesterol : lecithin bertindak sebagai "pembersih" salurdarah, pemgbilan tambahan membanyu mengemulsi dan metabolisme lemak, kolesterol dan trigliserid di dalam tubuh.

4) Pelangsingan : menghalang obesiti. Pengambilan dalam kuantiti yang banyaj mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan yang seimbang.

5) Memcantikkan otot dan kulit : membentuj mbran sel, melembabkan dan menghaluskan kulit untuj kulit yang cantik, mengaktifkan metabolisme sel dan melambatkan penuaan.

6) Memperbaiki alergi : menghalang platelet darah dari mengaktifkan tosu gegelung di dalam salur darah seteruanya mempertingkatkan alergi seperti penyakit kulit.

7) Menghalang kejadian batu karang : 90% dari batu karang terjadi dari kolesterol, lecithin mengemulsi kolesterol berlebihan untuk menyekat kejadian batu karang.

8) Mempertingkatkan daya ingatan dan meringankan stress : mengandungi kolin yang membentuk penghantar untuk saraf kranial yang mempertingkatkan kuasa pembelajaran, memperbaiki daya ingatan, menghalang Alzheimer dan meringankan stress. Wanita hamil harus mengambil jumlah lecithin yang secukupnya untuk pembesaran janin yang sihat.

9) Menghalang tekanan darah tinggi : memperbaiki tekanan darah tinggi dengan menghalang artwriosklerosis, menggalakkan peredaran darah.

10) Memperbaiki prostat lelaki : kajian telah membuktikan masalah prostat dan urethra lelaki dapat diperbaiki dengan pengambilan kuantiti lecithin yang banyak.

11) Meringankan sembelit : Lecithin adalah pelembut najis yang berkesan, ianya melembabkan usus dan meleraikan toksin di dalam usus.

Ni testimoni yang berjaya hilanglan lemak2 belakang badan tu tau...

Syuhhhhh...pergi jauh2 la lemak!



Teruja untuk hilangka lemak2 tu dengan cepat dan selamat..cepat2 wassap mokde untuk dapatkan LECITHIN ye.

Special untuk bulan ni ada PROMOSI tau. Belian 4 botol lecithin pada harga 3 botol sahaja.

Salam sayang,
Mokde


Pengedar Shaklee Ipoh & Sungai Siput (COD Sungai Siput, Kuala Kangsar, Chemor, Tanjung Rambutan, Hulu Kinta, Tambun) dan juga Pengedar Shaklee Bota (COD Seri Iskandar, Bota Kanan, Lambor Kanan, Pulau Tiga, Kg gajah)

POS ke seluruh Malaysia

WHATAPS/MSG : 0189555760
EMAIL : sihazlee@gmail.com
FANPAGE & INSTAGRAM : Kedai Mokde

FB : Norfasihah sabran

Saturday, November 19, 2016

Masalah Haid Berpanjangan ; Cadangan supplemen untuk menstabilkan hormon yang berjaya dan berkesan

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.


Pagi ni mokde nak kongsikan satu cerita iaitu cerita yang yang diceritakan sendiri oleh tuan punya badan di mana tiba2 dia mengalami masalah tempoh haid yang panjang.

Apa yang dia buat, apa yang dia try usaha untuk menstabilkan kembali masalah haid dia ni, jom kita baca kisah ini ye...

---------------------------------------------------------------------------------
Tak pernah seumur hidup saya darah haid berlarutan lebih dari 15 hari.

Tiba-tiba bulan lepas darah saya tak mahu berhenti. Bahkan pada hari ke - 18, darah yang sepatutnya kering menjadi banyak semula.

Saya mula risau, ada fibroid ke? Atau cyst ke?

Atau, penyakit yang ramai wanita takut. Tak berani nak sebut

Lantas saya jumpa pakar sakit puan.

Alhamdulillah doktor check semua ok. Cuma mungkin ada masalah hormon, jadi darah tiba-tiba keluar berlarutan.

Doktor bagi ubat untuk hentikan darah. Doktor bagitau keadaan saya ini mungkin ambil masa lebih 3 bulan untuk pulih kembali.

Stress rasa.

Saya sangat tak selesa bila setiap kali mahu solat, saya perlu bersihkan darah dan tukar pad.

Takkan kena hadap selama lebih 3 bulan?

Saya Google nama ubat tersebut untuk baca side effect ubat.

Long story cut short, saya decide untuk detoks dengan Set Detoks Shaklee terlebih dahulu, ubat hold kejap.

Saya tahu pemakanan saya setakat ini dah tak berapa clean, dan kebanyakan penyakit adalah sebab toksin banyak sangat dalam badan.

Kalau seminggu tiada perubahan, baru saya akan cuba ubat doktor.

Saya mulakan dengan ESP yang dibancuh bersama Nutriferon dan Performance Drink, makan sekali GLA, DTX, Peppermint Ginger, Alfalfa.

Kemudian saya tambah Vitamin C dan Omega Guard.

Saya juga elak makanan bergula, roti putih dan kafein.

Mula-mula bantai je, tapi bila ambil benda-benda tu, nampak darah banyak balik. So saya pause.

Alhamdulillah hari pertama saya makan, darah berkurangan sehingga dah tidak perlu pakai pad.

Hari-hari seterusnya darah semakin sedikit dan akhirnya hanya discharge jernih yang keluar.

Terkini, selepas seminggu konsisten Set Detoks versi saya ini, saya hampir bersih dari darah.

Keputihan petanda darah kering, telah mula muncul.

Syukur alhamdulillah. Syukur.

Tak perlu dah hadap darah tak berhenti 3 bulan.
---------------------------------------------------------------------------------

Alhamdulillah berkat kesungguhan dan percaya dgn cara detoks shaklee, akak ni berjaya menstabilkan balik hormon badan nya..

Inilah vitamin-vitamin yang dia makan dalam membantu period dia kering dan kembali normal.



Kalau ada kwn2 mokde yang mengalami masalah yang lebih kurang sama, boleh la mencuba kaedah ini ye..

Untuk maklumat lanjut boleh hubungi mokde 0189555760

Salam Sayang,
~~Mokde~~

Pengedar Shaklee Ipoh & Sungai Siput (COD Sungai Siput, Kuala Kangsar, Chemor, Tanjung Rambutan, Hulu Kinta, Tambun) dan juga Pengedar Shaklee Bota (COD Seri Iskandar, Bota Kanan, Lambor Kanan, Pulau Tiga, Kg gajah)

POS ke seluruh Malaysia

WHATAPS/MSG : 0189555760
EMAIL : sihazlee@gmail.com
FANPAGE & INSTAGRAM : Kedai Mokde

FB : Norfasihah sabran

Friday, November 18, 2016

Tips Cantik dan Sihat pada Usia 54 tahun


Bunga yang cantik apabila dijaga dengan penuh kasih sayang
Cantikkan bunga kaler pelangi tu dalam gamabr dia ats tu. Bunga yang cantik adalah lahiriah daripada hasil jagaan yang cantik juga. Cukup nutrisinya cukup siraman air nya. Masa juga dengan manusia apabila dijaga dari dalam InShaaAllah akan terserlah kecantikan yang Allah bagi. Sesungguhnya semua yang Allah ciptakan itu adalah paling cantik kan. Tugas kita untuk menjaganya pula.

Nama puan ini adalah Khadijah Mohd Zin. Bealiau merupakan pengguna tegar produk vitamin Shaklee ni tau. First time mokde tgk gambar ini pun dah terkejut sebab tak sangka pada umur belaiu yang sudah mencecah 54 tahun, beliau nampak sangat muda dari usia yang sebenar.



Jangan ada berjumpa dengan beliau tepi jalan shopping mall try ngorat dia dah la..hihi..cantik kan. dalam gambar ni beliau ada bermake up TAPI ke awetan wajahnya tetap terserlah kan? Mokde pun nak macam ni jugak la nanti. Kekal awet muda je.

Tapi dalam usaha beliau untuk dapatkan hasil sebegini, perlulah ada pengorbanannnya kan. yang pasti bukan ia hasil suntikan atau makan benda-benda yang tak elok ada bahan kimia semua tu.

Jom kita tengok apa yang beliau makan dan amalkan.

Let Check it Out!


Ikuti kisah beliau..

"Pada umur 19 tahun yang lalu iaitu pada umur 30an rasa macam 50an. dah jadi pengamal Shaklee umur 50an abdan rasa ringan je macam 30an dan bebas dari sebarang penyakit setakat ni hatta penyakit keturunan.

Alhamdulillah..saya bersyukur kerana guna produk dengan kefahaman yang jelas menyebabkan saya jadi pengguna berdisiplin selama 19 tahun.


Sekadar berkongsi aging gracefully with shaklee, sekiranya ini sesuatu yang baik dan memebri manfaat pada yang lain, pada saya amat bersyukur dipertemukan dengan shaklee."


Vitamin yang Puan Khadijah amalkan adalah:-


ESP : bertindak sebagai agen anti-penuaan dan mengurangkan kedutan dan garis halus. Merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan parut dan mengembalikan keserian kulit.

VITA-LEA : meningkatkan kesihatan secara menyeluruh, menyokong jangkahayat hati, usus, dan mata serta memberi perlindungan dari sebarang kerosakan akibat radikal bebas.

VITAMIN C : membantu penghasilan kolagen dan mengandungi anti-oksida yang melambatkan kerosakan kulit,. menjadikan kulit lebih putih, lembut dan sihat.

B-COMPLEX : Menukarkan makanan kita kepada tenaga dan memberi rasa tenang serta pengawalan stress yang baik.

OSTEMATRIX : Padat dengan kalsium untuk menguatkan tulang, menguatkan fungsi saraf, mengelakkan kekejangan otot dan mengatasi sembelit.

ALFALFA COMPLEX : Merawat masalah kulit seperti jerawat, ekzema dan psoriais. menghilangkan toksin dari badan dan mengurangkan infeksi pada kulit.

OMEGA GUARD : Membakar lemak, meningkatkan metabolisme, baik untuk otak dan mata.

VITAMIN E : Vitamin kecantikan dan sangat baik untuk kelembapan kulit.

GLA COMPLEX : Mengawal keseimbangan hormon wanita dan mood swing.

VIVIX : Tonik Anti-Penuaan. Membantu mengelakkan kanser, sakit jantung, diabetes dan menggalakkan kesihatan keseluruhan.Anti-Oksidan yang tinggi kerana mengandungi 10 kali reversterol untuk tanpak kekal muda kerana sel-sel baru dijana kerana sel cepat rosak akibat radiasi dan banyak faktor lain lagi.

Kalau anda mahu kan cantik segar awet muda seperti Puan Khadijah, jom amalkan vitamian secara sihat.

Bila dah sihat pada usia macam ni, kita tidak menyusahkan orang lain, malah kita beri rasa gembira pada mereka kerana kita dapat bergerak dengan sihat dan ceria.

Jom dapatkan SET CANTIK seperti puan Khadijah. Anda boleh klik disini atau boleh hubungi mokde untuk pembelian.

Salam sayang,
Mokde



Pengedar Shaklee Ipoh & Sungai Siput (COD Sungai Siput, Kuala Kangsar, Chemor, Tanjung Rambutan, Hulu Kinta, Tambun) dan juga Pengedar Shaklee Bota (COD Seri Iskandar, Bota Kanan, Lambor Kanan, Pulau Tiga, Kg gajah)

POS ke seluruh Malaysia

WHATAPS/MSG : 0189555760
EMAIL : sihazlee@gmail.com
FANPAGE & INSTAGRAM : Kedai Mokde

FB : Norfasihah sabran


Wednesday, November 16, 2016

Rahsia Kulit Cantik Dalam 3 Hari

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...

Ramai yang antara kita ada masalah kulit tona tak sekata, kusam, berjeragat dan parut jerawat. Dah cuba bermacam2 produk tapi hasil tak memuaskan malah ada yang cepat cantik tapi apabila berhenti menajdi lebih teruk

Mokde nasihatkan berhati-hatilah dalam memilih produk ye. 

Bila banyak masalah dengan kulit muka, jalan pintas kita jadi tepek la muka tu dgn make up tebal utk coverkan bagi nampak cantik. macam mokde, mokde lebih prefer pakai penjagaan muka yang asas. Dan banyakkan minum air masak atau air kosong supaya kulit muka kita kekal lembab dan tidak kering.

Tapi ada juga yang suka amalkan petua-petua orang lama, kalau rajin boleh la amalkan.

Untuk dapatkan kulit yang bersih, kita kena cuci muka sekurang-kurangnya 2 kali sehari.Carilah pencuci muka yang boleh menanggalkan kotoran tetapi tak menghilangkan kelembapan ph kulit, Kemudian balancekan dgn serum, pakai uv protector dan guna krim malam yang tekstur ringan utk rawat kulit pada waktu kita tidur!




Cuba lah guna Set Nutriwhite daripada Shaklee. Ternyata rumusannya adalah dari sumber alam semulajadi yang memberi rasa cerah lembut segar pada kulit.

Set Nuttiwhite di datangkan dengan:-

1) Gentle Action Makeup Remover
Menjadikan kulit anda licin, lembut dan berseri. Tunas pokok Bic menghilangkan sel mati dengan lembut tanpa meninggalkan kesan. Aloe Vera menyegarkan dan menegangkan kulit. Lembut, tidak berminyak dan kulit anda akan kelihatan lebih berseri.

2) Gentle Deep Foaming Cleanser

Membersihkan dan menyegarkan kulit. Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan . Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan. Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangi pigmen. Lembut dan menyegarkan.

3) Soothing Radiance Whitening Softener
Ia lembut dan mengembalikan kulit pada ph yang seimbang. Kulit berasa lebih segar dan tegang dengan rosemary. Kudzu menegangkan dan mencerahkan. Marshmallow melembapkan. ianya sangat berkesan.

4) Daily Defense Whitening Essense

Bearberry untuk mencerahkan dan menegangkan kulit. Strawberi Begonia untuk mengimbangi pigmen. Kacang soya untuk melembutkan dan mengurangkan tompok-tompok hitam. Mulberi untuk mencegah daripada kerosakan kesan cahaya matahari. Vitamin C aktif ditambah untuk memperbaiki kulit serta mengembalikan radang kulit. Cats Claw menegangkan kulit. Lembut dan mudah diserap oleh kulit.

5) Spot Whitening Treatment
Memperbaiki kesan-kesan matahari serta jeragat kulit dengan cepat. Kuasa pencerahan dari Likuoris dan Peony amat bernilai disebabkan kesannya dalam mencerahkan, melindungi serta menghilangkan radang kulit. Cats Claw menegangkan kulit. Vitamin C aktif membawa kecerahan yang baru untuk kulit dan kulit lebih halus.

6) Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15

Licin, kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit kesan dari cahaya matahari. Mountain Arnica untuk menghilangkan radang kulit, pelembap bertindak daripada semua sudut. Melindungi daripada kesan cahaya matahari dan membantu membina daya ketahanan kulit terhadap kerosakan persekitaran.

7) Overnight Renewal Whitening Cream
Memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit sewaktu tidur. Linden menyihatkan serta melembapkan kulit secara mendalam. Scullcap mencerah dan menghilangkan radang kulit. Vitamin C aktif mengurangkan tompok hitam, mengembalikan keserian wajah. Di waktu pagi, terasa kulit yang gebu, halus, cerah dan berseri.


Ikuti langkah mudah ini untuk kulit anda kelihatan lebih cerah dan berseri!

Rasailah perbezaannya... 









Sekiranya anda mahu mencuba salah satu produk ini pun boleh sebab produk skincare nutriwhite ini boleh dibeli secara loose.

Berminat untuk mencuba SET NUTRIWHITE SKINCARE boleh hubungi mokde ye...

Untuk belian secara loose (satu-satu) boleh pilih sini ye.

Salam sayang,
Mokde


Pengedar Shaklee Ipoh & Sungai Siput (COD Sungai Siput, Kuala Kangsar, Chemor, Tanjung Rambutan, Hulu Kinta, Tambun) dan juga Pengedar Shaklee Bota (COD Seri Iskandar, Bota Kanan, Lambor Kanan, Pulau Tiga, Kg gajah)

POS ke seluruh Malaysia

WHATAPS/MSG : 0189555760
EMAIL : sihazlee@gmail.com
FANPAGE & INSTAGRAM : Kedai Mokde

FB : Norfasihah sabran

Monday, November 14, 2016

10 Fakta Menarik Tentang Minyak Ikan Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...

Selalu kita dengar minyak ikan mesti dikaitkan dengan Omega 3 kan.. tapi tahukah anda sebenarnya Omega ni ada 2 jenis tau. Satu Omega 3 yang terkandung dalam Omega Guard. Lagi satu Omega 6 yang terkandung dalam GLA Complex.

Omega Guard Shaklee adalah minyak ikan yang tulen. Kenapa tulen? sebab ianya melalui 3 peringkat penyulingan untuk membuang merkuri2 yang berat yang ada dalam minyak ikan itu. Makanya yang kita dapat tu adalah TULEN.



Omega Guard ni dihasilkan dari Ikan Laut Dalam sebab ikan laut sejuk ada asid lemak tak tepu yang tinggi kandungan EPA dan DHA yang boleh merendahkan lemak dalam darah.

Minyak Ikan Shaklee ni tiada Bau dan rasa ikan tau! Anak-anak slumber je boleh makan telan macam tu je..siap seronok bila ada bunyi 'pops' dalam mulut...hihi

10 Fakta yang menarik tentang OMEGA GUARD Shaklee

1) Kandungan DHA yang tinggi di dalam Omega Guard membantu perkembangan memori, contoh masalah selalu lupa dan alzheimer (nyanyuk). Dimana ianya bantu sel2 otak berhubung sesama sendiri. Otak kita ni ada berjuta-juta sel yang berhubung, kalau taK berhubung itU yang asyik lupa, lambat nak ingat dan tak fokus.

2) Bayi dalam kandungan kalau mak dia tak ambil Omega 3 boleh menyebabkan masalah macam penglihatan, saraf, masalah kulit dan banyak lagi. Makanya ibu hamil amat digalakkan makan Omega Guard ye.

3) Omega Guard juga membantu memelihara sendi-sendi. Asid lemak dalam Omega 3 larut dalam tisu rawan. Dalam sendi kita ni ada tiau rawan, kalau pelincir original dah kering, itu yang menjadi sakit sendi. Jadi Omega 3 bantu kurangkan risiko arthritis dan bantu sendi serta penyakit gout.

4) Apabila makan Omega Guard, selera makan akan menjadi kurang sebab kandungan LEPTIN dalam Omega beri selera makan berkurang. Pembakar lemak terbaik. 4 bulan makan Omega Guard mengikut dos yang ditetapkan, berat badan akan turun.

5) Omega Guard juga membantu meningkatkan kolesterol baik dan mengurangkan kolesterol jahat. Maka dapat mencegah strok, mencegah darah tinggi dan melancarkan perjalanan darah.

6) Omega Guard.juga tingkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru. Sebab itu batuk berkahak elok makan Omega Guard.


7)  Kanak-kanak yang Hyperaktif elok makan Omega Guard ni sebab kandungan EPA dan DHA bantu memstabilkan emosi, tekanan mental, risau yang bukan2 dan mencegah insomnia.

8) Omega 3 adalah asid lemak yang badan kita tak boleh hasilkan. Jadi kena ambil melalui pemakanan seperti Salmon, Tuna, beberapa jenis tumbuhan dan minyak kekacang. Lagi mudah ambilkan Omega Guard.
9) Omega Guard juga amat bagus untuk masalah jantung, masalah kulit dan juga period pain.

10) Omega Guard juga membantu mengurangkan dan menghilangkan rasa tegang-tegang di leher. Bagi kita rasa rilex dan tenang.

Omega Guard mengandungi 90 biji softgel dan penjagaannya mudah cuma jangan kena panas dan jika diletakkan dalam freezer ianya tak akan mengeras.

Antara Testimoni-testimoni yaang menggunakan Omega Guard untuk kesihatan mereka.



Merawat Ekzema

Merawat batuk berkahak kanak-kanak

Menstabilkan gangguan emosi
Membantu menurunkan berat badan

Membantu ibu hami bertenaga dan memberi khasiat untuk bayi dalam kandungan juga

Membantu menurunkan berat badan


Selamat berOmega Guard lepas ni ye!

Boleh dapatkan Omega Guard disini jua...

Salam sayang
Mokde



Pengedar Shaklee Ipoh & Sungai Siput (COD Sungai Siput, Kuala Kangsar, Chemor, Tanjung Rambutan, Hulu Kinta, Tambun) dan juga Pengedar Shaklee Bota (COD Seri Iskandar, Bota Kanan, Lambor Kanan, Pulau Tiga, Kg gajah)

POS ke seluruh Malaysia

WHATAPS/MSG : 0189555760
EMAIL : sihazlee@gmail.com
FANPAGE & INSTAGRAM : Kedai Mokde

FB : Norfasihah sabran

Jangan pernah berputus asa!


Rezeki Allah itu maha luas..maha kaya...dari sekecil2 makhluk tetap ada rezekinya..

Jangan pernah berhenti berharap hanya kerana dari kata2 orang lain..

Sebab...

Hanya diri kita sendiri yang melaluinya..
Hanya diri kita sendiri merasainya..
Hanya diri kita sendiri usahakannya...

Moga Allah merahmati dan meredhoi perjalanan hidup kita...

Salam sayang
Mokde


Khasiat Lobak Ungu yang terkandung dalam Vivix Shaklee

Jom kenali VIVIX dengan lebih mendalam.

Hari ini mokde nak share salah satu ramuan Utama yang terkandung dalam VIVIX iaitu LOBAK UNGU.



Lobak ungu adalah salah satu daripada ramuan penting yang terdapat dalam tonik botanikal shaklee yang di panggil vivix. Ia mengandungi sumber terbaik Vitamin A, mengandungi phytokimia termasuk carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins dan sesquiterpenes. Ia juga mengandungi antioksidan yang sangat mustajab.

Khasiat Lobak Ungu

1) Anti-Oksidan

Warna ungu pada lobak ini adalah disebabkan kompoun antioksidan yang dikenali sebagai anthocyanin. Antioksidan berfungsi untuk melawan serangan radikal bebas yang menyebabkan kerosakan sel secara kekal dan penyakit kronik seperti kanser, serangan jantung dan kolesterol tinggi.

Dengan menambahkan anthocyanin ke dalam diet seharian boleh membantu tubuh untuk menurunkan paras kolesterol jahat atau "LDL", disamping membantu melindungi sistem saraf terutamanya dalam otak yang memang sangat mudah rosak akibat oksidasi.

2) Rendah Kalori

Lobak ungu secara semualjadinya rendah kalori, jadi kita boleh makan lobak ungu ini sekerap yang kita mahu. 

1 cawan lobak ungu mentah memberi 25 kalori dan 5 gram karbohidrat (menurut Persatuan Diet Amerika). 1 cawan lonak ungu kukus mengandungi 50 kalori dan 10 gram karbohidrat. jadi ianya sangat sesuai untuk mereka yang sedang cuba untuk menurunkan berat badan

3)Tinggi Kandungan Serat

Serat ialah kompaun yang sangat bermanfaat dalam membantu penghadaman dan membantu tubuh untuk menyerap nutrien dengan lebih cepat. Untuk diet yang sihat, seorang lelaki memerl;ukan 38 gram serat setiap hari dan 25 gram bagi wanita.

Lobak ungu memberi 8 gram serat untuk setiap auns hidangan lobak ungu mentah.

Serat yang terkandung dalam lobak ungu adalah mudah larut, meneyrap air dalam saluran penghadaman dan membentuk kandungan seperti gel. Bila kandungan ini melalui saluran pembuangan, ia dapat membantu menurunkan kolesterol dalam darah dan menstabilkan paras gula dalam darah juga.


Maka, tak rugi jika anda mula mengamalkan vivix sebagai supplemen harian anda. 

Salam sayang,
Mokde


Pengedar Shaklee Ipoh & Sungai Siput (COD Sungai Siput, Kuala Kangsar, Chemor, Tanjung Rambutan, Hulu Kinta, Tambun) dan juga Pengedar Shaklee Bota (COD Seri Iskandar, Bota Kanan, Lambor Kanan, Pulau Tiga, Kg gajah)

POS ke seluruh Malaysia

WHATAPS/MSG : 0189555760
EMAIL : sihazlee@gmail.com
FANPAGE & INSTAGRAM : Kedai Mokde
FB : Norfasihah sabran

Sunday, November 13, 2016

Produk untuk merawat penyakit kencing manis dengan berkesan

Assalamualaikum & salam sejahtera...


Penyakit kencing atau diabetes antara penyakit yang popular di malaysia kerana gaya hidup kita sendiri yang membawa kepada faktor2 tersebut.

Jika penyakit ini dibiarkan berterusan tanpa dirawat dan dikawal, ia boleh menyebabkan buta, kegagalan ginjal, penyakiy jantung dan menjurus kepada penyakit2 kronik yang lain juga.

Kerana penyakit kencing manis banyak komplikasi. Pesakit kencing manis perlu mengamalkan diet seimbang bagi mengawal paras glukosa dalam darah. Disamping itu juga pesakit kencing manis bolwh mengambil supplemen bagi membantu mengawal penyakit ini dengan lebih effektif.


Produk shaklee yang boleh merawat seterusnya menghilangkan penyakit kencing manis ni ialah VIVIX.



Vivix membantu pesakit kencing manis mengawal bacaan gula dgn kandungan Resveratrol dalam vivix yang membentuk mencegah rintangan insulin, iaitu keadaan dimana tubuh menjadi tidak sensitif kepada kesan hormon penurunan gula dalam darah (insulin).

Rintangan insulin ialah precursor petanda atau gejala kencing manis.

Seperti cerita puan ini, ayahnya sudah 20 tahun menghidap kencing manis dan bacaan gula tak pernah kurang dari 13.

Alhamdulillah asbab mengambil vivix, ayahnya BEBAS KENCING MANIS.


Antara testimoni yang lain yang berjaya merawat penyakit kencing mania dengan vivix












Jangan biarkan masalah ini berlarutan..jom kawal bacaan gula anda dgn vivix.

Jika anda atau ada antara ahli keluarga, kawan2 yang menghidap penyakit kencing manis dan memerlukan bantuam vivix boleh cari mokde ye..

Mokde sedia dan gembira dapat membantu anda...

Salam sayang
Mokde


Pengedar Shaklee Ipoh & Sungai Siput (COD Sungai Siput, Kuala Kangsar, Chemor, Tanjung Rambutan, Hulu Kinta, Tambun) dan juga Pengedar Shaklee Bota (COD Seri Iskandar, Bota Kanan, Lambor Kanan, Pulau Tiga, Kg gajah)

POS ke seluruh Malaysia

WHATAPS/MSG : 0189555760
EMAIL : sihazlee@gmail.com
FANPAGE & INSTAGRAM : Kedai Mokde
FB : Norfasihah sabran

Tahun 90an : Bawa basikal keliling kampung tanpa rasa takut.

Assalamualaikum semua dan salam sejatera..

Hari ni cuti hujung minggu ni..mesti ramai yang berjalan2 dgn keluarga, balik kampung tgk mak ayah..bawak anak pergi zoo...hihi

Mokde teringat pulak zaman kecik2 dulu..
Zaman xde gajet..no phone at all..kalau ada pon telefon rumah je la..

Gambar ihsan google..mohon pinjam ye tuan tanah..😊

Mokde dulu ada geng tau...nama geng mokde FYTM.. special ni..buat nakal ke buat baik ke semua dgn geng ni la..kadang2 siap combine dgn geng budak2 lelaki..haha

Kitorg dulu suka main basikal..bawak la basikal tu kemana saja...paling jauh sampai lambor kanan..mokde duduk teluk bakong...kira dulu itu paling jauh la pencapaian kami2 ni...

Petang2 lepas habis koku dekat sek rendah, x reti nak terus balik rumah..lepas sekolah dulu..main panjat sana panjat sini..main la selagi boleh main..haha

Yang kompemnya balik rumah kena sebelum maghrib..kalau tak..mata tu nampak je mak naik motor tgh mencari...bawak basikal laju2 kalau boleh jangan sampai rumah ngam2 maghrib..nayaaaaaa...sebelum maghrib kira selamat la...hahaha

Pastu geng mokde ni FYTM ni ada 'port' lepak...'port' tu kitorg pnye je..kalau ada org dtg 'port' tu memang kena la dgn kitorg ni..hahaha..

Siap bwk makan laksa dalam plastik duk lepak makan dekat 'port' tu...

FYTM stand for Fasihah, Yan, Tun & Mila...

Rindu korang laaaaaa....

"Bila kita ingat pada kenangan yang indah membuatkan hati menjadi indah, hidup ini bukan hanya ada kisah duka sedih sahaja..sesungguhnya kita sendiri yang bina keindahan warna warni hidup kita"

Tapi apabila mokde lihat dunia sekarang makin risau untuk lepaskan anak2 macam zaman kita dulu2 kan..

Pape pon awasilah anak anda.

Moga Allah melingungi & memberi banyak kebaikkan kepada anak2 kita & dijauhkan daripada segala bentuk kejahatan serta keburukan.

Salam sayang
Mokde