Monday, July 25, 2016

Makna DOA semasa Duduk Antara Dua Sujud


Assalamualaikum semua.. =)




Pengedar Shaklee Ipoh (COD Sungai Siput, Kuala Kangsar, Chemor, Tanjung Rambutan, Hulu Kinta, Tambun) dan juga Pengedar Shaklee Bota (COD Seri Iskandar, Bota Kanan, Lambor Kanan, Pulau Tiga, Kg gajah)

POS ke seluruh Malaysia

WHATAPS/MSG : 0189555760
EMAIL: sihazlee@gmail.com
FANPAGE: Kedai Mokde
FB: Norfasihah Sabran

Friday, July 22, 2016

Cara masak gulai tempoyak yang simple tapi sedap

Hari ni Mokde nak kongsi resepi cara memasak gulai tempoyak yang paling simple tapi kompem sedap. Dah baca, wajib try tau!

Menu ini antara menu wajib kalau Mokde balik kampung. Wajib mintak mak masakkan, bukan sebab Mokde tak pandai masak, Tapi rindu dengan air tangan mak yang tentunya sedap sesangat lah! hihi

Baru-baru ni my asben memancing ikan, alhamdulillah rezeki dapat ikan Tongsan. Apa lagi, tak pernah-pernah la dia suruh masak gulai tempoyak ni, tup-tup hari tu dia suruh masak pulak..pelik nih..(my asben x makan gulai tempoyak tau, tapi anak jati perak ni..Mokde pon konfius ni nape die tak suka..hahaha)..tapi isterinya ni 'hantu tempoyak" pulak..pantang jumpe, mesti hirup kuah guali tempoyak punya..nasi pulak bertambah-tambah makan...hihi

Jom kita tengok bahan-bahan untuk memasak gulai tempoyak ni.

  1. Ikan Tongsan/Ikan Patin/Ikan Keli/Ikan Puyu/Ikan Haruan/Ikan ape2 je la yang rase sesuai
  2. 2 batang serai
  3. 2 biji cabai masak
  4. 4 biji cabai burung
  5. Garam kasar
  6. Serbuk kunyit sedikit
  7. Tempoyak (wajib ada nih tau!!!)
  8. Air


Cara-cara memasak
(ini style Mokde ye)

  1. Tumbuk cabai burung dan cabai masak hingga lumat (x lumpat sangat pon xpe, sedap jugak)
  2. Ketuk serai
  3. Masukkan ikan yang telah dicuci bersih ke dalam periuk,
  4. Sapukan kunyit pada ikan tersebut
  5. Masukkan cabai yang telah ditumbuk lumat, serai yang telah diketuk dan 3 sudu besar tempoyak ke dalam periuk yang berisi ikan.
  6. Gaul dahulu semua bahan bagi sebati, kemudian isi air (ngam-ngam rasa je, jangan banyak sangat dan jangan sikit sangat ye...)
  7. Baru pasang api
  8. Masaklah sehingga menggelegak dan ikan pon dah masak (jangan kacau selalu, takot ikan hancur pulak)
  9. Siap!!! sedia untuk dimakan dengan nasi panas-panas...nyummmy...


Gambar Ihsan dari mr. google... =)

Selamat mencuba!


Pengedar Shaklee Ipoh (COD Sungai Siput, Kuala Kangsar, Chemor, Tanjung Rambutan, Hulu Kinta, Tambun) dan juga Pengedar Shaklee Bota (COD Seri Iskandar, Bota Kanan, Lambor Kanan, Pulau Tiga, Kg gajah)

POS ke seluruh Malaysia

WHATAPS/MSG : 0189555760
EMAIL: sihazlee@gmail.com
FANPAGE: Kedai Mokde
FB: Norfasihah Sabran

PERFORMANCE DRINK; Minuman Pilihan Ahli Angkasawan dan Para Atlet


Shaklee telah mengeluarkan sejenis minuman pemberi tenaga segera iaitu Performance Drink (PD).

Permata kali dihasilkan pada tahun 1980-an oleh saintis Shaklee dan Universiti Yale bagi membantu projek penerbangan Daedalus (human-powered flight programme).

PD merupakan minuman sukan pertama bagi para atlet di Amerika Syarikat. Melalui perkasaan produk PD dari Shaklee, penerbangan Daedalus telah mencipta rekod sejarah sebagai penerbangan berkuasa manusia yang terjauh iaitu 72 batu dan rekod ini masih bertahan hingga sekarang.

PD juga telah direka khusus untuk para angkasawan NASA, Amerika Syarikat. Para atlet bertaraf antarabangsa dan pengembara terkemuka memilih PD sebagai pilihan utama mereka. 

Kerana minuman ini telah banyak membantu mereka dalam mencipta rekod dunia baik dalam dunia sukan mahupun aktiviti pengembaraan.

Ujian klinikal membuktikan rumusan ekslusif OptiCarb yang sudah dipatenkan ini akan meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda, memberi tenaga dan memelihara sirkulasi bendalir dalam tubuh. Berbanding dengan minuman sukan yang lain, PD mempunyai lebih 67% otot glikogen (sumber tenaga) dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dengan segera.

KEUNIKAN PERFORMANCE = ELEKTROLIT + MINERAL
  • Komponen Elektrolit yang Penting:
  • Sodium
  • Chloride
  • Magnesium
  • Kalsium
  • Potasium

Membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan
Baik untuk sistem neuromotor (tindak balas saraf dan otot)

MANFAAT UTAMA

  • Meningkatkan Daya Ketahanan Badan - Memberi tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal, meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.
  • Membekal Tenaga dan Daya Ketahanan Fizikal - Ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisme air dalam tubuh. ia mengandungi potassium, kalsium, sodium, phoshorus, magnesium dan Chloride. Produk ini turut dirumus ekslusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yang aktif dalam kerja harian.
  • Mencegah Penyahhidratan - Mengurangkan kehausan, mencegah penyahhidratan, melembabkan kulit dan kelihatan muda
  • Mengekalkan Paras Gula - Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot dan percepatkan sembuhan akibat kecederaan otot.

Satu hidangan yang lazat untuk diminum pada bila-bila masa dan di mana sahaja.

Enak diminum begitu sahaja atau dicampur bersama minuman lain.

Sangat sesuai untuk;-
  • Para Atlet
  • Orang yang berpuasa
  • Sbelum dan selepas pembedahan
  • Tidur lewat malam
  • Fasting therapy
  • keletihan
  • Penyahhidratan otot dan kulit
  • Vagina yang kering
  • Cirit birit
  • Tiada selera makan
  • Kepeningan 

Nota : Elakkan dari terdedah. Elok disimpan dalam peti sejuk selepas dibuka.



Pengedar Shaklee Ipoh (COD Sungai Siput, Kuala Kangsar, Chemor, Tanjung Rambutan, Hulu Kinta, Tambun) dan juga Pengedar Shaklee Bota (COD Seri Iskandar, Bota Kanan, Lambor Kanan, Pulau Tiga, Kg gajah)

POS ke seluruh Malaysia

WHATAPS/MSG : 0189555760
EMAIL: sihazlee@gmail.com
FANPAGE: Kedai Mokde
FB: Norfasihah Sabran

Thursday, July 21, 2016

TIADA LAGI MIMPI NGERI UNTUK KE TANDAS


Bismillahirrahmannirrahim

BUASIR

Dengar pun dah seriau, ini kan pula yang mengalaminya kan. Bila datang time nak 'membuang' tu Ya Allah, rasa takut semua ada...huhu

Hari ni, Mokde nak kongsi satu cerita pasal penyakit Buasir ni..

Ini kisah benar daripada kawan shaklee Mokde juga.

Assalamualaikum..

Hari ni nak cerita sikit pasal heling krisis dari amik supplement shaklee.

Ni kisah adik saya yang kena buasir yang amat teruk sekali. Seingat saya masa tu dah nak puasa Ramadan 2 tahun lepas. Beberapa hari sebelum Ramadan adik saya mengalami sakit perut dan cirit birit sehingga menyebabkan lemah dan tidak ada tenaga langsung. Beberapa hari adik saya menanggung sakit dan membuang air besar sehingga keluar darah.

Keluarga saya memang suka makanan yang pedas. Begitu juga dgn adik saya. Disangkakan tersalah makan. Sakit perut yang amat sangat sakit menyebabkan buasir nya datang kembali sehingga tidak boleh hendak duduk. Bila dah terlalu lemah adik saya pun pergi ke hospital.

Disana adik dirawat dan doktor mengesahkan buasirnya sudah tahap yang amat teruk sekali. Adik dimasukkan ke wad. Doktor bagi ubat untuk mengecutkan buasir tersebut. Malangnya tidak ada perubahan sehingga beberapa hari.

Hari seterusnya doktor terpaksa melakukan sesuatu untuk merawatnya dan terpaksa menolak masuk bahagian yang bengkak tersebut. Masa tu Allah saje yg tau betapa sakitnya dan berlarutan hingga beberapa hari.

Hampir dua minggu di hospital adik dibenarkan balik ke rumah dan doktor bekalkan ubat2an dari hospital. Appointment seterusnya selepas raya. Sekiranya masih belum kecut langkah seterusnya harus buat pembedahan untuk membuang bahagian dubur yang membengkak.

Allah hu akbar bila dengar penjelasan doktor dan risiko yang terpaksa ditanggung selepas itu.

Terdetik di hati saya untuk suggest set buasir shaklee kepadanya. Adik pun tak banyak fikir dan terus amik set tersebut.

Alhamdulillah setelah konsisten makan set tersebut,ada perubahan dan buasirnya kecut dan sembuh kembali.

Apabila adik pergi appointment ke hospital selepas raya, doktor pun terus cancel untuk operation.

Lega hati saya bila tak jadi operation. Sebab kalau kita lakukan operation tersebut, adik saya tidak boleh buat kerja2 berat seumur hidup. Apa akan jadi kepada keluarganya anak2 masih kecil isteri pula suri rumah sepenuh masa.

Sekarang adik saya dah boleh bekerja seperti biasa dan sudah boleh mengangkat barang yang berat. Kehidupannya normal seperti sediakala. 

Thank you Allah Thank you shaklee.


Apa yang ada dalam SET BUASIR Shaklee


OSTEMATRIX (120 BIJI) : RM61

OMEGA GUARD (90 BIJI) : RM136

ZINC COMPLEX (120 BIJI) : RM33.75

Pengedar Shaklee Ipoh (COD Sungai Siput, Kuala Kangsar, Chemor, Tanjung Rambutan, Hulu Kinta, Tambun) dan juga Pengedar Shaklee Bota (COD Seri Iskandar, Bota Kanan, Lambor Kanan, Pulau Tiga, Kg gajah)

POS ke seluruh Malaysia

WHATAPS/MSG : 0189555760
EMAIL: sihazlee@gmail.com
FANPAGE: Kedai Mokde
FB: Norfasihah Sabran

Ramai yang takut bila ada "Healing Crisis"




"Healing Crisis" 


Lazimnya "Healing Crisis" berlaku apabila badan mula bertindak balas dengan vitamin atau supplemen yang kita makan.

Contoh..

Ahmad ada masalah allergik gatal-gatal badan, kalau silap makan je mesti gatal-gatal naik merah-merah badan. Pastu Ahmad try la makan Vitamin Shaklee. Baru dua tiga kali makan, dia mula rasa allergiknya bertambah teruk, bukan bertambah elok. Ahmad dah risau, dia mula ragu-ragu dengan keberkesanan vitamin ni. Tak nak teruskan makan, stop terus. sebab ape..sebab risau menjadi lebih teruk.

Ok.. Point dekat sini adalah.. Actually badan Ahmad ni sedang bertindak balas dengan vitamin yang dia ambil. Maksudnya badan Ahmad ini bagus sebab cepat bertindak balas. 

Apa yang sepatutnya Ahmad buat..
  1. Teruskan pengambilan vitamin tersebut dengan dos yang dikurangkan
  2. Lebihkan pengambilan air untuk bantu segala proses dalam badan untuk berjalan dengan lebih lancar lagi
  3. Sabar dan konsisten makan kerana Healing Crisis lebih bagus dari anda dapat terus penyakit lain yang kronik yang perlu dirawat nanti
Selain itu juga, anda perlu tahu Healing Crisis yang lain seperti
  • Pening Kepala
  • Migran
  • Berdebar-debar
  • Selalu nak buang air
  • Period jadi tak betul
  • Bersin tak berhenti 
  • Penat
dan macam-macam lagi...

Semua ni mungkin anda bakal tempuh bila anda dah start mengamalkan vitamin semulajadi.

Mengapa vitamin semulajadi menjadi pilihan kerana ianya selamat, penyerapan lebih berkesan, lebih mesra kepada sel badan dan yang paling penting tiada kesan sampingan yang berbahaya.

Ianya lebih kepada mencukupkan nutrisi yang sepatutnya sel-sel badan anda terima untuk sel itu sihat dan bila kurang nutrisi, sel kurang sihat dan mula timbulnya penyakit.

"Proses Penyembuhan Sel inilah yang dipanggil Healing Crisis"

Maka..

Bila anda rasa Healing Crisis selepas makan Shaklee

Itu tanda badan anda hidup iaitu ada tindak balas dengan vitamin

Tahniah!!!!

Jangan takut dengan Healing Crisis ye!


No Worries...Allah kan ada...

Bismillahirrahmannirrahim

Kadangkala di kala kesorang kita menangis, mengenangkan nasib diri. Kita kata diri kita susah, tapi kita lupa untuk melihat orang yang lagi susah dari kita.

Hiduplah dengan tenang
Usahalah dengan bersungguh-sungguh
Bertawakal kepada Maha Pencipta
Sesungguhnya Allah mendengar di setiap luahan rasa hati kita

Moga hidayah, kegembiraan, ketenangan hati, kekuatan fizikal dan mental Allah pinjam buat kita agar kita terus mampu beri yang terbaik buat diri dan keluarga.

Allah kan ada


Koleksi kata-kata semangat daripada Dr Bilal Philips







Tuesday, July 19, 2016

Bawang Putih Antibiotik Semulajadi



Bawang putih terkenal sebagai antibiotik semulajadi. Digunakan turun temurun sebagai bahan masakan seluruh dunia. Memakan bawang putih / garlic segar dapat mengelakkan dari penyakit berjangkit seperti selesema.


ASAL BAU BAWANG PUTIH

Bawang putih / garlic mengandungi pelbagai jenis komposit fisiologi yang terdiri dari bahan sulfat untuk menentang bahan anti-oksidan dan anti-kanser. Dari sinilah asal bau garlic.


APA PERBEZAAN GARLIC SHAKLEE?

Dibuat daripada bawang putih premium, BEBAS racun perosak dan ditanam secara organik di Carlifornia, USA di waktu musim panas.

Dihasilkan secara eksklusif pada suhu bilik tanpa haba utk memastikan pengekalan 100% Alicin aktif.

Perisa herbanya terhasil dari 2 ekstrak herba (rosemary & spearmint). Mengandungi pelbagai vitamin E utk meningkatkan sebatian aktif garlic dan keberkesananya dalam tubuh kita.

2 tablet garlic Shaklee membekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen = 2 ulas garlic segar.


MANFAAT UTAMA :


  1. Mengandungi spearmint - meningkatkan fungsi jantung, sistem penghadaman
  2. Antibiotik yang selamat dan semulajadi - selamat utk kegunaan jangka panjang utk tingkatkan sisitem imun, menghalang penyakit berjangkit seperti selesema, kulat, kuman, virus dan yis candida.
  3. Menghalang elergi - mempertingkatkan penyakit berkait sistem imun seperti hidung sensitif, sinus, alergi, athma, selesema dan hepatitis
  4. Mempertingkatkan sistem penghadaman - formula uniknya mampu mengatasi masalah berkaitan penghadaman seperti kembung perut, gastrik,ketidakhadaman. Juga mampu menentang bakteria H. pylori bakteria & menghalang ulser gastric.
  5. Stabilkan tekanan darah tinggi - kajian menunjukkan pengambilan 2 -4 tablet garlic akan menurunkan tekanan darah tinggi dengan 8 point.
  6. Detoksifikasi - garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa, plumbum dan kadmium adalah logam toksik yg akan menaikkan tekanan darah. Garlic juga mampu melindungi sel2 darah dari kemusnahan dan menghalang kerosakkan hati oleh bahan kimia.
  7. Turunkan kolesterol - menurunkan kolesterol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah, kurangkan kebekuan darah, meningkatkan HDL, lindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.
  8. Mencegah kanser - bantu mengelakkan dan merawat kanser dgn mengurangkan bahan pencetusan kejadian kanser - Nitrosamine.
  9. Stabilkan glukos - membantu stabilkan glukos dalam badan kita.

CADANGAN PENGAMBILAN

Kesihatan biasa : 2 tablet sehari selepas makan.



Untuk radang dan alergi : 2 kali sehari, 2 tablet setiap kali

Untuk kanser, darah tinggi dan hyperlipidemia : 2-3 kali sehari, 2 tablet setiap kali.



HARGA  =RM 47.50 
(60 biji, pengunaan sehingga 1 - 2 bulan)

POSTAGE = RM 10.60 (FIX PRICE)

 

Pengedar Shaklee Ipoh (COD Sungai Siput, Kuala Kangsar, Chemor, Tanjung Rambutan, Hulu Kinta, Tambun) dan juga Pengedar Shaklee Bota (COD Seri Iskandar, Bota Kanan, Lambor Kanan, Pulau Tiga, Kg gajah)

POS ke seluruh Malaysia

WHATAPS/MSG : 0189555760
EMAIL: sihazlee@gmail.com
FANPAGE: Kedai Mokde
FB: Norfasihah Sabran

Keperluan Vitamin C bagi kanak-kanak


Bismillahirrahmannirrahim

Banyak fungsi yang mampu dilakukan oleh tubuh anda, tetapi ia tidak mampu menghasilkan atau menyimpan vitamin C.

Shaklee menawarkan Chewable Vita C Plus yang mampu memberi 100mg Vitamin C yang ditambah dengan "rose hips" dan kompleks bioflavonoid.

Perbezaan Shaklee

Bioflavonoid dan "Rose Hips" ditambah untuk mempertingkatkan fungsi Vitamin C dan menghalang oksidan Vitamin C di dalam tubuh.

Oleh kerana Viatmin C semulajadi ditemui di dalam makanan bersama-sama dengan faktor lain yang berkaitan, Shaklee meniru alam semula jadi dengan menambah Bioflavonoid dan "Rose Hip", antara sebatian-sebatian yang mengandungi Vitamin C yang berkait rapat sesama sendiri.

Manfaat Utama

Shaklee Chewable Vita - C Plus menyampaikan 100mg Vitamin C dan mempertingkatkan fungsi imun dengan:

  • Menyokong sistem pertahanan semulajadi anti-okdisan tubuh
  • Membantu menyokong integrity sel-sel
  • menggalakkan kesihatan mata, gigi, tulang-tulang gusi, otot-otot dan salur darah

Dengan mengunyah Shaklee Chewable Vita-C Plus, air liur akan memudahkan pemecahan vitamin C, menyediakannya untuk serapan sebaik saja ianya tiba di usus kecil.

Kajian yang telah dilakukan menunjukkan dengan mengunyah amaun kecil Vitamin C setiap hari akan menghasilkan serapan yang lebih tinggi

Keperluan Vitamin C bagi kanak-kanak

  • Menguatkan fungsi imunisasi
  • Membantu mengekalkan ketahanan semulajadi tubuh badan
  • Membantu menjaga kesihatan gigi, gusi dan struktur tulang menjadi kuat
  • meningkatkan penyerapan zat besi dari sumber bukan daging
  • mempercepatkan penyembuhan luka
  • Kaya dengan anti-oksida membantu mengawal kerosakan sel



HARGA  =RM 37.50 
(90 biji, pengunaan sehingga 3 bulan)

POSTAGE = RM 10.60 (FIX PRICE)

 

Pengedar Shaklee Ipoh (COD Sungai Siput, Kuala Kangsar, Chemor, Tanjung Rambutan, Hulu Kinta, Tambun) dan juga Pengedar Shaklee Bota (COD Seri Iskandar, Bota Kanan, Lambor Kanan, Pulau Tiga, Kg gajah)

POS ke seluruh Malaysia

WHATAPS/MSG : 0189555760
EMAIL: sihazlee@gmail.com
FANPAGE: Kedai Mokde
FB: Norfasihah Sabran

Monday, July 18, 2016

KENAPA ESP SHAKLEE TERBAIK



Perbezaan ESP Shaklee dengan yang lain.

Sesetengah protein soya diproses dengan alkohol. Cara pemprosesan ini bukan sahaja menghilangkan isoflavon yang bermanfaat, malah membentuk kontaminasi bersilang dengan bahan-bahan kimia yang digunakan dalam pemprosesan. Energizing Soy Protein dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavon genistin dan daidzin yang kritikal demi membekalkan anda dengan keseluruhan kebaikan soya.

Shaklee Menggunakan Protein Soya Bukan-GMO

Shaklee menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali Identity Preserved Program (IPP). Program ini memastikan kacang soya kita bebas daripada pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpanannya, anda boleh yakin dengan komitmen kami dalam penggunaan ramuan-ramuan yang semulajadi dan berkualiti.

Membekalkan tenaga berkekalan dengan protein berasaskan tumbuhan yang berkualiti tinggi

Kandungan rendah lemak bukan GMO (Genetically Modified Organism) iaitu tidak merubah kandungan genetik organismanya, dan lengkap dengan protein yang mengandungisembilan asid amino penting ini sesuai untuk seisi keluarga.Bagi setiap satu hidangan Energizing Soy Protein Shaklee memberikan kandungan14 gram soya protein yang diperlukan oleh hati yang sihat.


Satu hidangan ESP ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging,4 kali ganda telur,12 kali ganda susu,rendah lemak,tiada kolestrol,tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.



7 kriteria terbaik yang ada dalam ESP Shaklee.

  • Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organic~ Kenapa soybeans mesti ditanam secara organic….sebab kajian penananam secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan.. Dan dari segi kajian..sudah terbukti ada hubungkait antara cancer dan nitrates.. Jadi amatla penting pesticides, fungicides, and herbicides tidak digunakan disepanjang proses pembesaran soybeans ni.

  • Soybean tu mestilan Non GMO ( tak dihasilkan secara genetic)~Kenapa soy protein mestilah non genetik engineered?sebab secara umumnya..soybean yang dari jenis genetic ni adalah murah utk dihasilkan (ni lebih kurang vitamin sintetik danvitamin natural..)…dan kebanyakkan syarikat akan mencari cara utk menjimatkan kos..dan semestinya menggunakan soybean yg dihasilkan secara genetic. Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian... toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan

  • Soy Protin tu mesti mengandungi 9 asid amino perlu- Ni ciri yang amat penting..Badan memerlukan kesemua 9 ni untuk menghasilkan hormone,jus penghadaman,antibodi, enzyme. If one essential amino acid is missing, the immune system can be depressed 30%, and many important body functions are delayed or stopped.

  • Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dgn air bukan dgn alcohol-Alcohol tu haram yelah satu hal gak ..tapi kalau dicuci dgn alcohol..ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone..... up to 88%! Sedanglan isoflavone itu diperlukan utk mengurangkan risiko cancer paru2,etc..Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang

  • Bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan- Soy yang mentah mengandungi "anti-growth", "anti-tyrosine" substance. sedangkan kalau kekurangan bahan2 ni akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature, and restless leg syndrome. Find a brand that uses an extracting process that removes this substance, yet keeps the soy in a raw form in order to maintain the HIGHEST LEVEL OF AMINO ACIDS and ISOFLAVONES which are very sensitive to heat.

  • Proses pembuatan soy protein sebaiknya tanpa pemanasan- Amino acids sgt sensitive dgn suhu yg panas.. In some studies, cooking protein has been shown to destroy up to 50% of some ESSENTIAL AMINO ACIDS. If an individual consistently consumes a diet that is lacking in all of the essential amino acids, inadequate brain development and hormones, or other body tissue development can be the result

  • Soy isolate itu mesti ditambah dgn unsur calcium..kenapa?~ Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soy adalah sangat berasid dan boleh mnyebabkan kerapuhan tulang.Dan oleh yg denikian unsur calcium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soy tu.Kebanyakan pengusaha/pengeluar protin tidak menambah cukup kalsium

RISIKO KEKURANGAN PROTEIN (SECARA UMUM):


  • Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
  • Kidney disease (penyakit buah pinggang)
  • Liver (penyakit hati)
  • High Cholesterol (kolesterol tinggi)
  • Low blood pressure (tekanan darah rendah)
  • Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
  • Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
  • Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
  • Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
  • Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
  • Poor vision (Penglihatan kurang baik)
  • Irritability (Badan menggeletar)
  • Fatigue (Letih lesu)
  • Weakness (Lemah)
  • Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
  • Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
  • Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)








HARGA SETIN ESP =RM 150.00
(pengunaan sehingga 2 bulan)

POSTAGE = RM 10.60 (FIX PRICE)

SETIAP PEMBELIAN PERTAMA ESP AKAN DAPAT SHAKER EKSLUSIF PERCUMA!!!! 




Pengedar Shaklee Ipoh (COD Sungai Siput, Kuala Kangsar, Chemor, Tanjung Rambutan, Hulu Kinta, Tambun) dan juga Pengedar Shaklee Bota (COD Seri Iskandar, Bota Kanan, Lambor Kanan, Pulau Tiga, Kg gajah)

POS ke seluruh Malaysia

WHATAPS/MSG : 0189555760
EMAIL: sihazlee@gmail.com
FANPAGE: Kedai Mokde
FB: Norfasihah Sabran

SELAMAT TINGGAL GASTRIK, PEDIH ULU HATI, KEMBUNG PERUT

Bismillahirrahmannirrahim



Dalam entry sebelum ini, Mokde ada bercerita tentang Punca Gastrik dan Cara Merawatnya. Sila baca ini untuk mengetahui Gastrik dengan lebih lanjut.

Gastrik ini boleh menggangu aktiviti harian kita. Ada tahap sampai menjadi muntah-muntah, badan lemah tak bermaya. Lepas muntah baru la rasa lega. Pedih ulu hati jangan cakap la...

Dengan pengambilan ESP, InShaaAllah masalah gastrik dapat di atasi.

Bagaimana ESP mampu membantu merawat penyakit Gastrik?

ESP Shaklee adalah minuman protein soya Non GMO yang selamat untuk pesakit gastrik. Kacang soya merupakan protein unggul yang tinggi sifat alkalinya yang dapat meneutralkan keasidan di dalam perut.

Di samping itu, nutrien protein yang terkandung di dalam ESP sangat membantu membina sel-sel badan yang baru bagi menggantikan sel-sel lama yang telah rosak akibat dihakis oleh asid hidroklorik berikutan proses pencernaan makanan.


ESP bukan sekadar melegakan gastrik, jika diamalkan dengan konsistent , ESP dapat membantu memulihkan lapisan dinding perut yang berasid dan mengelakkan gastrik berulang. Mencegah lebih baik dari mengubati.






HARGA SETIN ESP =RM 150.00
(pengunaan sehingga 2 bulan)

POSTAGE = RM 10.60 (FIX PRICE)

SETIAP PEMBELIAN PERTAMA ESP AKAN DAPAT SHAKER EKSLUSIF PERCUMA!!!! 



Pengedar Shaklee Ipoh (COD Sungai Siput, Kuala Kangsar, Chemor, Tanjung Rambutan, Hulu Kinta, Tambun) dan juga Pengedar Shaklee Bota (COD Seri Iskandar, Bota Kanan, Lambor Kanan, Pulau Tiga, Kg gajah)

POS ke seluruh Malaysia

WHATAPS/MSG : 0189555760
EMAIL: sihazlee@gmail.com
FANPAGE: Kedai Mokde
FB: Norfasihah Sabran