Thursday, May 19, 2016

KHASIAT BAWANG PUTIH YANG MUNGKIN BELUM ANDA KETAHUI

Assalamualaikum

Bawang putih mentah? Mokde pernah try makan..rasanya pedas sedikit dan baunya agak kuat. Tetapi tahukah kita bawang putih ni sangat la bagus. Dulu masa Mokde tiada lagi kesedaran mengenai penjagaan kesihatan ni, Mokde paling tak suka kalau dalam makan terlebih rasa bawang putih, mesti tekak rasa tak sedap dan macam nak muntah balik..huhuhu..punya la teruk kan...aiisshhhh



Dalam masakan orang cina bawang putih menjadi satu kemestian, wajib ada. Sebab bawang putih ni mempunyai kandungan nutrien iaitu sumber mineral utama untuk kesihatan manusia.

Sekarang apabila Mokde dah baca banyak khasiat bawang putih ni, baru lah Mokde lebihkan penggunaan bawang putih dalam masakan harian di rumah.

Bawang putih berfungsi sebagai anti bakteria dan adalah sangat baik untuk mengelakkan penyakit serangan jantung serta mengurangkan tekanan darah tinggi dan penyakit kanser.

Kajian saintis juga mendapati bawang putih mampu mengurangkan penyempitan kolesterol pada saluran darah manusia. ia juga dapat mengurangkan kandungan gula dalam badan dan mengurangkan batuk.

Selain itu juga, bawang putih mempunyai khasiat sebagai antibiotik semulajadi di dalam tubuh manusia. Ianya membantu meningkatkan imun sistem badan untuk melawan jangkitan kuman. 

Kalau hari-hari makan bawang putih mentah ni rasanya Mokde pun tak lalu.hihi.. Itu sebab Shaklee ini bijak mengeluarkan khasiat bawang putih ini di dalam bentuk tablet yang mana amat mudah untuk ditelan hari-hari.
GARLIC COMPLEX

  • Dibuat dari bawang putih jenis premium, bebas dari racun perosak dan di tanam secara organik di California, USA diwaktu musim panas.
  • Dihasilkan secara eksklusif pada suhu bilik tanpa haba untuk memastikan pengekalan 100% Allicin aktif (tidak semua tablet garlic yang dijual dipasaran mengandungi Allicin aktif)
  • Dwi teknologi digunakan untuk mengawal bau garlic


Setiap 2 tablet membekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen yang mengamai dengan 2 ulas garlic segar.



MANFAAT UTAMA

Mengandungi Spearmint
mempertingkatkan sistem penghadaman , fungsi jantung

Antibiotik yang selamat dan semulajadi
ianya selamat untuk kegunaan jangka panjang untuk mempertingkatkan sistem imun tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti selesema, kulat, virus dan yis candida.

Menghalang Alergi
mempertingkatkan penyakit berkait sistem imun seperti hidung yang sensitif, sinus, alergi, asthma, selesema 

Mempertingkatkan sistem penghadaman
Formula uniknya mampu mempertingkatkan masalah berkaitan penghadaman seperti kembung perut, gastrik, ketidakhadaman.

Memoderatkan tekanan darah tinggi
kajian menunjukkan pengambilan 2-4 tablet garlic akan menurunkan darah tinggi dengan 8 point

Detoksifikasi
Garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa, Plumbum dan kadmium adalah logam toksik yang akan menaikkan tekanan darah. Tambahan lagi, garlic mampu melindungi sel-sel darah kemusnahan dari logam dan menghalang kerosakkan hati oleh bahan kimia.

Menurunkan kolesterol
menurunkan kolesterol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah, mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.

Mencegah kanser
Membantu mengelak dan merawat kanser dengan mengurangkan bahan pencetus kejadian kanser

Menstabilkan Glukos
Menolong menstabilkan glukos didalam tubuh badan kita.


Berminat untuk membeli GARLIC COMPLEX boleh hubungi Mokde ye. Mokde sedia dan gembira membantu anda.

Pengedar Shaklee Ipoh (COD Sungai Siput, Kuala Kangsar, Chemor, Tanjung Rambutan, Hulu Kinta, Tambun) dan juga Pengedar Shaklee Bota (COD Seri Iskandar, Bota Kanan, Lambor Kanan, Pulau Tiga, Kg gajah)

POS ke seluruh Malaysia

WHATAPS/MSG : 0189555760
EMAIL: sihazlee@gmail.com
FANPAGE: Kedai Mokde
FB: Norfasihah Sabran

20 KEBAIKAN ALFALFA COMPLEX SHAKLEE

Assalamualaikum

Hari ni Mokde nak share apa itu Alfalfa dan kebaikan-kebaikan yang kita perolehi daripada Alfalfa ini.

Alfalfa ialah sejenis tumbuhan yang sangat kaya dengan pelbagai nutrisi. Alfalfa telah digunakan oleh manusia sejak lebih dari 2500 tahun dan telah dikenalpasti sebagai makanan yang paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian.

Ia membekalkan nutrisi yang mana kebanyakkannya tidak terdapat di dalam buah-buahbab mahupun sayuran. Ia kaya dengan protin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia.

10 biji alfalfa menyediakan nutrisi yang menyamai segelas susu.


20 KEBAIKAN ALFALFA COMPLEX
  1. Tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian
  2. Melegakan sakit sendi dan belakang
  3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan
  4. Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita)
  5. Merawat arthitis
  6. Bagus untuk elergi dan ekzema
  7. Merawat asthma
  8. Mencuci usus bagi membuang toksik
  9. Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
  10. meneutralkan asid dalam badan
  11. Merawa masalah keputihan pada wanita (untuk wanita)
  12. Membesarkan dan menegangkan payudara (untuk wanita)
  13. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita)
  14. Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita)
  15. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  16. Meningkatkan stamina seorang suami
  17. Melegakan sembelit
  18. Membuang angin dalam badan
  19. Milk booster
  20. Menghangatkan hubungan suami isteri

Bagi Mokde Alfalfa sangat bagus untuk diamalkan secara konsisten sebab Mokde ni daripada zaman study dulu lagi ada masalah resdung yang kronik. Mokde bukan jenis yang asyik bersin..Tapi asyik selesema, hidung tersumbat je dan banyak kahak. Kalau setahun tu tak pernah la nak rasa hidung ni tak tersumbat, memang payahlah rasa tak selesa, bila bercakap pon dah bunyi macam sengau je..sampaikan classmate pon dah tahu..malu sebenarnya.. Tapi yela masa tu Mokde tak dikenalkan lagi dengan shaklee ni..redha je la masa tu kan...hukhukhuk

Sehinggalah Mokde dah start keje baru ka berkenalan dengan Shaklee ni. Duit pun dah ada masa tu boleh la beli Alfalfa ni. Mokde beli yang botol small dulu nak cuba. Alhamdulillah, hilang dah takde selesema dan hidung tersumbat. Muka pun dah tak de naik jerawat. suara pun tak de la ala-ala sengau dah. Hilang......alhamdulillah seronok sangat...hihi

Sekarang Mokde dah berkahwin, anak pun dah ada seorang. Planning Mokde untuk bagi adik pada si kecik humaira ni..hihi. sempena PROMO MEI ALFALFA ni, Mokde terus rembat botol large punya 700 biji dengan niat untuk membuang toksik dalam badan, untuk turun kan berat badan dan untuk membantu memulihkan urat selepas bersalin serta kalau ada rezeki nak mengandung lagi. Alfalfa juga membantu dalam menstabilkan hormon wanita. 

Doakan Mokde ye! hihihihi =)


Berminat untuk membeli ALFALFA COMPLEX boleh hubungi Mokde ye. Mokde sedia dan gembira membantu anda.

Pengedar Shaklee Ipoh (COD Sungai Siput, Kuala Kangsar, Chemor, Tanjung Rambutan, Hulu Kinta, Tambun) dan juga Pengedar Shaklee Bota (COD Seri Iskandar, Bota Kanan, Lambor Kanan, Pulau Tiga, Kg gajah)

POS ke seluruh Malaysia

WHATAPS/MSG : 0189555760
EMAIL: sihazlee@gmail.com
FANPAGE: Kedai Mokde
FB: Norfasihah Sabran






Wednesday, May 18, 2016

23 SEBAB KOLAGEN ITU PENTING UNTUK KITA


Assalamualaikum

Sihat ke pembaca blog mokde ni? harap sihat la semuanya ye. Kalau rasa  tak sihat tu, cepat-cepat contact Mokde beli Vitamin ye. Jom kita ubah gaya hidup kita disamping bantuan suplemen-suplemen ini semua.

ok, hari ini Mokde nak bercerita tentang kebaikan COLLAGEN POWDER SHAKLEE.

Kolagen merupakan protein paling banyak dalam tubuh kita.

Terdapat dalam tulang, otot, sendi, kulit..pendek kata ianya struktur penting yang memegang dan menguatkan setiap organ luaran dan dalaman kita.

Lagi menua lagi banyak kita perlukan kolagen.

Shaklee Collagen Powder adalah supplemen kolagen yang unggul, mengandungi 4,000 mg Kolagen RSS (Sisik Ikan Merah) proprietari, sejenis kolagen tulen dan bermutu tinggi.

Kolagen Shaklee adalah sangat rendah dalam berat molekular sekitar 1,000 Dalton iaitu kebaikkannya amat mudah diserap oleh tubuh dan membantu meningkatkan sintesisi kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Tujuh ramuan utama termasuk ekstrak biji Camelia japonica, kolagen ikan, ekstrak kekerang, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B, digabungkan untuk mempertingkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luar.



FUNGSI RAMUAN UTAMA

Kolagen dari sisik ikan merah
  • Sisik ikan merah adalah sumber kolagen yang premium dengan kurangnya pencemaran dan kadar penyerapan yang tinggi berbanding dengan kolagen haiwan

Ekstrak biji Camellia japonica
  • Biji Camellia japonica terdiri dari asid oleik, satu emolien dan pelembap kulit yang hebat, dan isoflavon, antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas.

Ekstrak Pfaffia
  • Pfaffia yang juga dikenali sebagai ginseng Brazil, apabila digabungkan dengan ekstrak biji Camellia japonica membantu formasi kolagen dan asid hyaluronic. dengan kemampuan luar biasa mengikat amaun air yang anyak, asid hyaluronic memainkan peranan penting dalam menghidrat tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut, lembap dan licin

Elastin from kolagen ikan
  • Elastin memelihara kulit menjadi fleksibel tetapi tegang, memberi reaksi melantun apabila kulit ditarik. Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi berganding bahu dengan kolagen untuk mengekalkan kulit menjadi tegang, anjal dan elastik.

Vitamin C & Vitamin B
  • Vitamin C menggalakkan penghasilan kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit kita.
  • Vitamin B turut serta dalam metabolisma karbohidrat, lemak dan protin untuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan kolagen di dalam sel.

Estrak kekerang
  • Glucosamine ekstrak kekerang adalah penting di dalam sintesis cecair synovial yang membekalkan pelincir kepada sendi-sendi dan menghidrat mata untuk melegakan ketidakselesaan mata.

lactobacillus acidophilus
  • membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semula sistem usus yang sihat yang mampu meningkatkan penyerapan kolagen.



23 SEBAB KENAPA KOLAGEN PENTING
  1. Meningkatkan elasticity
  2. Penuh dengan Anti-Oksida
  3. Memberi kesihatan sendi yang terbaik
  4. Menguatkan tulang
  5. menguatkan dan mengekalkan otot yang sihat
  6. Mengurangkan garis halus dan garisan pigmentasi
  7. Mengurangkan parut
  8. Menyembuhkan luka
  9. Melembabkan kulit, mengurangkan kekeringan dan kulit berkerak.
  10. Pertumbuhan semula dan merangsang sel-sel rawan
  11. Menguatkan rambut
  12. Meningkatkan metabolisme dan tenaga
  13. Menyembuhkan usus bocor
  14. Menguatkan kuku
  15. Menguatkan gigi & gusi
  16. Membantu proses detoks
  17. Mengurangkan selulit dan stretchmarks
  18. Meningkatkan kualiti tidur
  19. Menurunkan berat badan
  20. Mengelak dari terkena katarak & glaucoma
  21. Melindungi dinding saluran darah
  22. Melindungi & menguatkan organ dalaman
  23. Menganjalkan payudara

TESTIMONI PENGGUNA COLLAGEN POWDER SHAKLEE








Berminat untuk membeli COLLAGEN POWDER SHAKLEE boleh hubungi Mokde ye. Mokde sedia dan gembira membantu anda.

Pengedar Shaklee Ipoh (COD Sungai Siput, Kuala Kangsar, Chemor, Tanjung Rambutan, Hulu Kinta, Tambun) dan juga Pengedar Shaklee Bota (COD Seri Iskandar, Bota Kanan, Lambor Kanan, Pulau Tiga, Kg gajah)

POS ke seluruh Malaysia

WHATAPS/MSG : 0189555760
EMAIL: sihazlee@gmail.com
FANPAGE: Kedai Mokde
FB: Norfasihah Sabran

Tuesday, May 17, 2016

TODAY I JUST TURN TO 28


Alhamdulillah untuk sekian kalinya syukur ke hadrat Ilahi di atas segala nikmat yang telah diberikan kepada Mokde.

So, today Mokde turn to 28 years old. Lagi 2 tahun nak masuk 30 tahun. hihihi 

Alhamdulillah kehidupan Mokde baik-baik sahaja, mungkin tidak semewah orang lain, tapi alhamdulillah cukup keperluan kami, anak sihat, suami yang penyayang, keluarga yang membahagiakan dan kawan-kawan yang sangat menyeronokkan.



At this age, banyak impian Mokde sebenarnya. Terlalu banyak. Moga Mokde dan cik asben dapat merealisasikan. Biar pun perlahan-lahan, tapi better late than never.

Moga biz Shaklee Mokde pun berkembang dengan sihat dan jayanya, dapat membantu lebih ramai lagi menjadi sihat. 

Moga Mokde juga berjaya dalam kerjaya sekarang bidang perakaunan (really love it). Mokde sangat suka akaun dan math dari zaman sekolah lagi. Biar lah suka ini dibawak dalam kerjaya Mokde.


Dream big, be positive and always have faith in Allah.

Apa yang penting sekarang biar pun bekerja keras, Mokde nak hidup bahagia aman damai dengan suami tercinta, anak tersayang membesar dengan gembira dan keluarga yang sangat-sangat Mokde rindu. 


Terima kasih di atas ucapan yang sweet-sweet dan baik-baik, moga segala ucapan ini menjadi kenyataan. Aminnn =)

RAWAT SEMBELIT DENGAN HERB-LAX SHAKLEE


Assalamualaikum

Uhhhhh, sape yang pernah kena sembelit tu tak tahan nak menanggungnya, perut memulas-mulas tapi cik najis tak mahu keluar jugak. Stress berpeluh-peluh kome. Selalu dengar petua orang tua-tua ni banyakkan makan buah betik & minum air dalam kuantiti yang banyak. Kurang minum air juga boleh menyebabkan sembelit tau.



Bagaimana Herb-lax ini boleh membantu masalah sembelit?

Herb-lax terdiri daripada kombinasi sains perubatan tradisi dan teknologi barat. Ia mengandungi 9 herba semulajadi iaitu
  • alfalfa leaves
  • senna seed
  • anise seed
  • blue malvaflower
  • buckhorn bark
  • licorice root
  • rhubarb root
  • fennel seed
  • culver's root

Sifatnya yang menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut terbukti kesesuaiannya secara klinikal untuk digunakan oleh tubuh kita untuk jangka masa panjang




Manfaat Utama

  • Pembersihan najis yang tersekat
  • Merangsang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita
  • Membantu masalah sembelit
  • Tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi pergerakan usus dan secara langsung membantu masalah sembelit
  • Mengempiskan perut
  • Ia membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut.

* Herb-lax sesuai diambil seperti biasa atau dicampurkan dalam air panas sebagai minuman teh herba.


Siapa yang memerlukan Herb-Lax Shaklee?

  • Mereka yang mempunyai masalah sembelit
  • Mereka yang pengamal tegar ubat tahan sakit
  • Mereka yang ada masalah pembuangan kurang lancar
  • Mereka yang banyak jerawat
  • Mereka yang mahu membuat detoks
  • Mereka yang baru hendak mula hendak berjinak-jinak mengamalkan suplemen
  • Pesakit gout
Perhatian!!

Mereka yang mempunyai sistem penghadaman yang lemah akan mengalami cirit-birit pada peringkat awal pengambilan. Manakala di bawah kondisi normal, Herb-Lax menampakkan kesan dalam tempoh 8-12 jam selepas pengambilan.

Mereka yang mempunyai masalah sembelit yang serius boleh meningkatkan dos pengambilan dan boleh kembali kepada dos biasa setelah proses penghadaman atau pembuangan kembali normal.

Berminat untuk membeli Herb-Lax ni, boleh hubungi Mokde ye. Mokde sedia dan gembira membantu anda.

Pengedar Shaklee Ipoh (COD Sungai Siput, Kuala Kangsar, Chemor, Tanjung Rambutan, Hulu Kinta, Tambun) dan juga Pengedar Shaklee Bota (COD Seri Iskandar, Bota Kanan, Lambor Kanan, Pulau Tiga, Kg gajah)

POS ke seluruh Malaysia

WHATAPS/MSG : 0189555760
EMAIL: sihazlee@gmail.com
FANPAGE: Adeela Healthy Beauty

FB: Norfasihah Sabran

Monday, May 16, 2016

CARA MENINGKATKAN KESUBURAN UNTUK HAMIL



Assalamualaikum..

Kali ni terpanggil nak berkongsi dengan semua. Mula-mula malu.. tapi bila difikirkan boleh membantu org lain.. saya rasa tak salah saya berkongsi berita gembira di sini.

Alhamdulillah.. setelah 6 tahun berehat .. akhirnya saya disahkan hamil sekali lagi. 2 tahun sudah saya mengalami keguguran setelah kandungan berusia 7 minggu.

Kali ini..kandungan telah berusia 9 minggu. Saya cuma berdoa dan tawakkal kepada Allah supaya kali ini ada rezeki..insyaAllah.

Dah bermacam-macam produk saya ambil..termasuk jamu. bayangkan balik kampung semua org tanya soalan yg sama..” bila nak tambah lagi?.. balik kg mertua.. org tanya.. kapan lagi…tambah dedeknya.. hehehe. Tension jugak lama-lama..

Saya pejam mata..tinggalkan semua produk lain.. termasuk.jamu-jamu… saya istiqomah dengan gla complex dan alfalfa. Tutup mata..pekak kan telinga. Saya consume gla complex setiap hari..alfalfa setiap hari. Ada ja masalah period sikit atau sakit..rujukan saya…adik saya sendiri.

6 bulan tanpa jemu makan secara consistent, Alhamdulillah…syukur…berkat doa dan usaha tanpa jemu..

Rakan-rakan yg masih belum ada anak…atau sedang mencuba.. amalkan..gla & Alfalfa. Suami makan zinc dan vitamin e

InsyaAllah…berdoa sentiasa. Syukur Alhamdulillah.

Cerita di atas adalah cerita betul, testimoni daripada seorang kawan shaklee Mokde juga. Alhamdulillah berkat kesungguhan, istiqomah dan makan secara konsisten, alhamdulillah membuahkan hasil.

Apa fungsi Alfalfa, Gla Complex, Zinc Complex & Vitamin E dalam membantu masalah kesuburan?

ALFALFA
  • Alfalfa sangat penting untuk kesihatan dalaman wanita. Ia telah terbukti dapat mengatasi masalah keputihan, masalah period yang tidak teratur dan PMS.
  • Selain itu, alfalfa juga dikatakan dapat membantu mengatasi “sakit ketika bersama” dan sangat membantu dalam hubungan suami isteri.
GLA COMPLEX
  • Vitamin ni sangat penting untuk kesuburan wanita. Ia membantu wanita untuk menghasilkan cecair serviks yang subur dan berkualiti. 
  • Cecair ini penting untuk membantu sperma berenang ke tiub fallopio dan hidup lebih lama iaitu sehingga hari ke-5 selepas bersama.
ZINC COMPLEX
  • Zinc pula penting untuk lelaki menghasilkan sperma yang sihat dan kuat yang secara tak langsung meningkatkan peluang persenyawaan terjadi. 
  • Selain itu, Zinc juga membantu meningkatkan keinginan seksual.
VITAMIN E
  • Vitamin ini penting untuk lelaki lebih bertenaga, eraksi yang lebih lama, lebih mudah terangsang & Organsma yang kerap dan bersemangat
Berminat untuk membeli vitamin ini secara set atau loose, boleh hubungi Mokde ye. Mokde sedia dan gembira membantu anda.

Pengedar Shaklee Ipoh (COD Sungai Siput, Kuala Kangsar, Chemor, Tanjung Rambutan, Hulu Kinta, Tambun) dan juga Pengedar Shaklee Bota (COD Seri Iskandar, Bota Kanan, Lambor Kanan, Pulau Tiga, Kg gajah)

POS ke seluruh Malaysia

WHATAPS/MSG : 0189555760
EMAIL: sihazlee@gmail.com
FANPAGE: Adeela Healthy Beauty
FB: Norfasihah Sabran


Friday, May 13, 2016

WANITA: risau dengan masalah keputihan? Mokde ada cara untuk merawatnya.


KEPUTIHAN JANGAN DIBIARKAN, IA AKAN MENJADI LEBIH PARAH

Assalamualaikum

Semoga pembaca blog Mokde ini dilimpahi dengan rahmat dan kasih Ilahi.

Pernah tak anda berfikir sebegini?

"Wow, cantiknya perempuan tu..muka licin, hidung mancung, badan solid, pinggang macam kerengga, kulit putih mulus, serba serbi cantik la..kalau dapat buat bini ni beruntungnyerrrrr"

haa....tapi pernah tak anda fikir dalaman pun secantik luarannya. Kita sebagai wanita amatlah dan sangatlah wajib menjaga dalaman kita tau, lagi-lagi kalau ada masalah keputihan, kita sendiri pun tak larat nak hadapkan. rasa tak bersih, gatal dan berbau kurang menyenangkan.

Bagi lelaki, mungkin bila diluar nampak cantik dialam mesti cantik jugakkan. tapi jangan tak sangka, semuanya boleh terkadi tau.

Dengan itu, wanita perlu menjaga asetnya itu. Lagi-lagi bila dah ada suami. Faham-faham je la kan..ehemmmmm..



Keputihan merupakan cairan yang keluar daripada vagina wanita. Keputihan normal kelihatan jernih, tidak berbau dan tidak gatal. Biasanya ia akan keluar beberapa ketika sebelum san sesudah menstruasi.

Keputihan yang tidak normal iaitu keadaan keluarnya cecair berlebihan dari yang ringan sehingga yang berat. Contohnya keluar cecair yang kental berbau busuk, berwarna putih seperti susu basi atau kuning kehijauan biasanya disertai dengan rasa gatal dan panas.

Antara faktor penyebabnya kerana jangkitan kulat, bakteria, parasit atau virus terutama kanser pangkal rahim.

Bagaimana merawat keputihan
  • Hindari penggunaan seluar dalam yang ketat kerana dapat menyebabkan area situ lembab dan didatangi bakteria. 
  • Perbanyakkan makan bawang putih kerana diyakini mengandungi anti-kulat semulajadi yang sangat berguna
  • Perbanyakkan makan yogurt atau susu kerana mempunyai bakteria acidhopilus yang dapat menjaga keseimbangan bakteria
  • Cuci bersih seluar dalam anda. Pastikan menggunakan sabun pencuci yang lembut dan bersih sehingga cucian yang terakhir. Sisa sabun yang tinggal boleh menyebabkan iritasi. Ingat, kulit organ intim anda sangat sensitif. 
  • sering menggantikan pad ketika anda datang period. jangan memakai satu pad dalam kadar waktu yang terlalu lama akan memudahkan jangkitan bakteria berlaku.

Bagaimana vitamin Shaklee boleh membantu merawat keputihan

ALFALFA COMPLEX
Bertindak sebagai agen anti-kulat yang kuat untuk membunuh kulat candida yang merupakan punca utama keputihan

GARLIC COMPLEX
Garlic secara tradisi terkenal dengan sifat anti-oksida  dan anti-kulat yang hebat. Selain itu, ia membantu meningkatkan sistem imun badan untuk melawan jangkitan kuman.



GLA COMPLEX
Mampu menghalang bakteria terus merebak dan juga untuk menstabilkan hormon.


Berminat untuk membeli vitamin ini secara set atau loose, boleh hubungi Mokde ye. Mokde sedia dan gembira membantu anda.


Pengedar Shaklee Ipoh (COD Sungai Siput, Kuala Kangsar, Chemor, Tanjung Rambutan, Hulu Kinta, Tambun) dan juga Pengedar Shaklee Bota (COD Seri Iskandar, Bota Kanan, Lambor Kanan, Pulau Tiga, Kg gajah)

POS ke seluruh Malaysia

WHATAPS/MSG : 0189555760
EMAIL: sihazlee@gmail.com
FANPAGE: Adeela Healthy Beauty
FB: Norfasihah Sabran

Wednesday, May 11, 2016

WATER CHALLENGE: Best ke & apa kebaikkannya?


Assamualaikum

Selamat pagi semua pembaca blog Mokde hari ini. Moga sentiasa dibawah rahmat Ilahi.

Hari ini adalah hari ke-4 Mokde join "water challenge" program iaitu minum air kosong @ air tanpa gula mengikut perkiraan berat badan masing-masing.

Macam mana nak kira, ok meh Mokde bagitahu. Setiap berat 25kg bersamaan dengan 1 liter air. So, berat macam Mokde ni sekarang 62kg, bermakna Mokde kena minum air sebanyak 2.48 liter. Tapi yang specialnya group Mokde ni kami semua kena tambah 1 liter lagi. Jadi sehari Mokde kena habiskan 3.48 liter...wahhhhhh..banyak????? hihi..tapi best sebab kami buat bergroupkan, rasa seronok. Nak join, boleh roger2 Mokde ye 018.9555.760. Special guide we give to u... =)

Haa...Mokde nak tunjuk ckit la air yang Mokde duk pulun minum hari-hari kan. Tapi Mokde ni jenis suke penambahbaikan..hihi...Mokde buat 2liter air kosong + 2 sudu besar madu + hirisan lemon. Buat macam ni 2 kali, dapatla 4 liter sehari. Rasanya macam air detoks. BEST!!!


Nampak x sebelah botol besar Mokde tu, Haaaa...Mokde pon duk makan OMEGA GUARD juga sebab Mokde nak bakar segala lemak yang ada dalam badan ni. Misi untuk kurus sebelum raya kan. hihi

Mokde pon nak tunjuk warna air kencing kita, boleh la lepas pembaca blog kesayangan Mokde ni cek balik warna nya sebab dari situ kita akan tahu tahap hidrasi badan kita.


Lepas dah cek mengikut carta ni, boleh la join 'water challenge' group Mokde.  Jom kita sama-sama sihat.

Group Mokde buat water challenge ni hanya 7 hari sahaja, bermula dari 8 Mei sehingga 14 Mei.

Tujuan buat "Water Challenge" ini adalah
  • setiap peserta boleh pelan-pelan disiplin minum air secukupnya
  • pasti akan ada perubahan bila water intake kita cukup seperti yang sepatutnya
  • badan akan berfungsi dengan lebih baik
  • mana yang sembelit mungkin akan kurang sembelit
  • mana yang kulit kering In Shaa Allah akan rasa perubahan kulit
  • berat badan pon akan berkurang In Shaa Allah


Ini gambar botol-botol dari group "Water Challenge" Mokde.. bermacam-macam jenis, besar kecil tapi yang pasti kena habiskan tau. Semoga berjaya semua =)

Untuk mendapatkan dengan lebih lanjut mengenai program ini dan cara untuk menjadi ahli shaklee boleh hubungi Mokde ye. Mokde bersedia & gembira membantu anda.

Saya Pengedar Shaklee Ipoh (COD Sungai Siput, Kuala Kangsar, Chemor, Tanjung Rambutan, Hulu Kinta, Tambun) dan juga Pengedar Shaklee Bota (COD Seri Iskandar, Bota Kanan, Lambor Kanan, Pulau Tiga, Kg gajah)

POS ke seluruh Malaysia

WHATAPS/MSG : 0189555760
EMAIL: sihazlee@gmail.com
FANPAGE: Adeela Healthy Beauty
FB: Norfasihah Sabran

Tuesday, May 10, 2016

TAHUKAH ANDA SHAKLEE ADALAH BISNES MLM?


Assalamualaikum

Semoga pembaca blog seha ni dimurahkan rezeki dan dilimpahi dengan Rahmat Allah S.W.T. Sesuatu yang menarik yang seha rasa seha perlu kongsikan di dalam blog adeelara.blogspot ni mengenai betul ke SHAKLEE INI BISNES MLM? 

Jangan terkejut, ye memang betul Shaklee merupakan salah satu bisnes yang menjalankan perniagaan secara MLM (Multilevel Marketing).

TETAPI.....haaa..ada tetapi tau sebabnya Shaklee ini sangat unik dan ciri-ciri adalah tidak sama dengan bisnes MLM yang lain yang berlambak-lambak di pasaran. Sebab apa seha cakap macam tu, seha telah menjadi pengedar shaklee sah dengan no id 922943, yang mana tidak terasa langsung bebanan seperti mana MLM lain jalankan. Faham ke faham?

Meh sini seha terangkan serba sedikit mengenai bisnes Shaklee ini.

  • Bisnes Shaklee berasaskan PRODUK. Setiap ahli yang menyertai Shaklee hanya perlu membayar Rm79.50 (serta caj pengeposan) untuk seumur hidup, tak perlu renew dan akan dapat 1 beg mengenai produk shaklee ini. 
  • Once dah jadi ahli, anda pun telah membeli beberapa vitamin yang mana anda sendiri hendak amalkan (tiada paksaan daripada mana-mana pihak) untuk kesihatan diri sendiri. 
  • Berapa jumlah, berapa harga tiada paksaan dan tiada had minima pembelian, segalanya terpulang pada anda. Best kan? Apabila dah menggunakan produk shaklee ini, automatik anda menjadi DUTA Shaklee itu sendiri.
  •  Anda guna, anda rasai perbezaannya. Samaada turut nak berniaga shaklee, atau pun sekadar join untuk makan sendiri je itu terpulang pada anda.
  • Apabila anda decide untuk berniaga shaklee, keep on sharing u earn money. TIADA MODAL diperlukan. Anda hanya perlu sentiasa share kelebihan-kelebihan produk shaklee samada di media sosial atau di mana-mana sahaja yang anda rasa ada potential buyer untuk membeli.
  • Anda tidak perlu membuat satu jumlah pinjaman yang besar untuk membeli kesemua produk shaklee. TAK PERLU. sebab Shaklee ini mudah, anda beli anda makan, anda x beli anda promosi dan jual. Bermaksud apabila ada pembelian daripada pelanggan, baru anda membeli stok. So, anda tidak perlu menyimpan stok penuh satu rumah.
  • Yang bestnya, anda perasan tak setiap pengedar Shaklee ini tidak menggunakan gambar berkereta mewah memiliki rumah banglo yang besar untuk menarik minat pelanggan membeli produk shaklee. Sebab kami ini sebagai pengedar jujur & amanah, tidak memberi harapan palsu kepada pelanggan untuk sertai kami.
  • Selalunya apabila pelanggan tersebut telah lama menggunakan produk Shaklee dan terbukti berkesan dalam meningkatkan tahap kesihatannya, dia akan automatik mahu menyertai Shakle sebagai ahli sebab banyak kelebihan apabila menyertai shaklee ini. Beli produk dengan harga ahli, boleh dapat cash rebate & boleh dapat bonus kalau mencapai jumlah point yang ditetapkan oleh Shaklee. Best kan?
  • Satu perkara yang sangat seha suka sertai shaklee ini ialah kami mempunyai satu group yang sangat supportive dan sangat menekankan bab agama dalam amalan seharian. Kami mempunyai "masterchecklist" iaitu amalan kerohanian yang memberi rasa apabila kita berbisnes shaklee kita letakkan 100% kebergantungan rezeki itu kepada Allah S.W.T. 
  • Last but not least, setiap pengedar shaklee tidak di push untuk mencari downlide. Jangan risau. downline itu akan datang dengan sendiri nya apabila mereka percaya dengan kita sebagai pengedar dan juga percaya dengan keberkesanan produk shaklee. tetapi seha sebagai pengedar perlu bekerja keras untuk pastikan seha bertindak efektif pada setiap bulan.

Seha nak share satu video yang sangat menarik untuk anda tonton & dengar.. enjoy! Feel free to click this video.. Love U!

Bisnes Shaklee Penipu? Isk3. Tak Percaya? Tengok Ni from iReach HD on Vimeo.

Untuk mendapatkan dengan lebih lanjut mengenai produk shaklee dan cara untuk menjadi ahli boleh hubungi seha ye. Seha bersedia & gembira membantu anda.

Saya Pengedar Shaklee Ipoh (COD Sungai Siput, Kuala Kangsar, Chemor, Tanjung Rambutan, Hulu Kinta, Tambun) dan juga Pengedar Shaklee Bota (COD Seri Iskandar, Bota Kanan, Lambor Kanan, Pulau Tiga, Kg gajah)

POS ke seluruh Malaysia

WHATAPS/MSG : 0189555760
EMAIL: sihazlee@gmail.com
FANPAGE: Adeela Healthy Beauty
FB: Norfasihah Sabran